Un altre dia sha-na-na-naaaaa… quant més avancem, més difícil es torna tot! 🙁

 

Avui ens ha passat de tot. Semblava que ja ho teníem, però han començat a sortir problemes per tot arreu!!

 

  • Primer problema: El nostre robot torna a tenir problemes amb el color vermell…

Però, com por ser!! Si la setmana passada ja ho teníem?!? Doncs sí, una altre vegada… però vam tenir una idea (i una mica d’ajut): Tenim el sensors calibrats??

Així que hem fet un programet per fer la calibratge dels sensors, i després… ja ho reconeixia perfectament!!! Ueee Ueeee!!

 

Per si de cas, hem fet una comparativa del valors que detecta el sensor si fem la mesura amb llum reflectida enlloc de fer-ho per colors, i la veritat es que els valors son bons… potser ens plantejarem fer-ho per llum.

 

  • Segon problema: Quan gira per començar a fer la segona part del circuit, no sabem que li ha passat, però es torna boig!!!

Ens toca fer revisió de la part del programa encarregada de fer aquest gir, però… està tot bé!!!

Arribem a la conclusió que el problema es que no hem provat masses vegades aquesta part, i el problema es que quan arriba a aquesta part del verd, hi ha vegades que queda una mica girat cap a una banda o cap l’altra, depenent de l’ultima posició en la que es queda el sigue-linea, que va tota la estona buscant el negre donant petits girs a dreta i esquerra…

Però com som tan bones tenim solució (o això creiem)!!!! Li baixem el angle de gir i una mica la velocitat d’aquest sigue-lineas d’abans del verd però que quan arribi aquí no estigui massa girat i podem així controlar la posició on es quedarà quan faci el gir.

FUNCIONA!!!!

 

  • Tercer problema: No arriba al final 🙁

Després de solucionar el segón problema, fem una prova de tot el circuit, i ens trobem amb això:

Veritat que al vídeo del sisè dia acabàvem bé tot el circuit???? Doncs ja no, hala!Aquest el deixem per després, perquè fent més proves de circuit sencer ens trobem a un altre…Quart problema

    : si la primera fuita es vermella, no la detecta!!!!

Com pot ser? Que ens està passant avui?!?!? Doncs sí, un altre problema, i no dels petits!!

Pel que hem vist el problema es que quan el robot es troba amb la primera fruita, sigui quina sigui la part del circuit, com ve del començament (o de la zona verda), entra molt girat i el sensor que detecta el colo està molt lluny… potser ha arribat el moment de canviar el mode del sensor i en lloc de fer-ho por color ha de ser per llum (ya lo decía, ya…!)

Li donem voltes, i mes voltes… tantes i tantes que entrem en bucles infinits de prova i error. No anàvem bé, què podíem fer? ens arriscàvem a que el dia de la competició ens posin un vermell al començament i perdem 25 punts? o 50 si tenim la mala sort de que estiguin als dos costats!!!

Aquí ja hem no ens queda altre que invocar al consell de savis… les mares en acció! i sí, finalment la Mari troba la solució: i si canvieu el sensor de lloc?

Oooooooooh!!!! Com no ho havíem vist abans! amb lo senzill que es!! Doncs sí, canviat el sensor de costat, i tot a la primera! Gràcies Mari per enlluernar-nos!! 😉

Així que, aquest es el nostre robot hores d’ara… ai que encara tindrà més canvis, ja ho estic veient jo!

 

Fins aquí aquest dur dia de feina, uuufff quin dia!

Pel proper… farem de mecàniques, siiiiiii!!! Aparcarem una mica la programació, que després del dia d’avui hem tingut prou, i farem proves de muntatge des de zero del robot. Serem capaços?!?! Segur que sí!

Fins la propera setmana!

Viutè dia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *