Ha arribat el dia, i a que no sabeu què? Hem quedat en tercera posició i amb la puntuació màxima!! 

 

Quin dia d’emocions!!! Us expliquem, ja veureu!

Ens hem aixecat a las 6:30 del matí, i es que Vic està lluny de Badalona, però sabeu què? que no teníem son… potser una mica de nervis si, però no gaire, eeeeeeh!!

A les 7:50 hem arribat i just perquè estaven obrint portes. Ens han donat les acreditacions als participants i als entrenadors (tothom ens mirava… seria per la samarreta cantona?)

Total, que a les 8:20 ja estàvem a la sala de muntatge, han fet fora als entrenadors i hem començat!! 2:30h per muntat, provar i fer-ho super bé.

Hem muntat super ràpid, tant tant ràpid que ens donava vergonya començar a provar al tauler, perquè la resta d’equips encara estaven començat a muntar, però en hem aixecat i a provar!

Com ja heu vist als vídeos dels nostres entrenaments, cada vegada que detectem una fruita vermella el robot pita… imagineu que ha passat quan hem començat a provar robot i ha fet el primer piiiiiip: tothom s’ha girat a veure què passava!!!

Tot anava bé fins que ha acabat la primera part, però al girar se’ns ha descontrolat i no ha continuat la línia… oh no!! Hem fet revisió, no veiem el problema així què com tenim molt clar que una part molt important es el muntatge, hem desmuntat casi tot el robot i l’hem tornat a muntar, i hem encertat, a la segona prova ja ho ha fet tot correcte!

Fantàstic, ho teníem! Ja ho feia tot genial, però ens adonem que tenim un problema: si l´última fruita es vermella, es descontrola i no arriba al final!!! Que fem? Canviem programa, no canviem programa? Va, canviem! però que ha passat? que les modificacions no han estat les correctes, allò anava pitjor encara. Així que hem carregat el programa d’emergència i ho hem deixat a la sort… tindrem l’esperança que no surti una vermella al final!

Mentre que estàvem fent el muntatge, els entrenador fan una reunió per repassar el reglament i triar (a sorts) com es posaran les fruites al tauler (que no surti vermella al final, que no surti vermella al final!!) i els hi donen una mala noticia: el guanyador serà el que faci la major puntuació i millor temps de les 3 rondes!! Com? No pot ser? Si nosaltres venim a fer tots els punts i en cas d’empat veure quins temps hem fet! 🙁

Sembla que aquesta norma es decideix el dia de la competició i pot ser per suma de puntuació com pensàvem, per la millor de 3, per promedi… cachís! Esta bé, ja veurem com ens va, ens haurem d’espavilar!

 

Arriben les 11:00h, toca baixar a començar la competició… ens revisen els robots, els deixen tots a la taula al costat dels arbitres i comencen a muntar les fruites al tauler… de quin color es l’última!?!?! VERMELLA!!! Ooooohhh nooooo!

Ens toca en segona posició, surten les primeres i… tot perfecte, 110 punts i el pitjor només en 55 segons!!! però si nosaltres ho fem en 72!!!!!

Fem la primera ronda:

 • Primera part: detectem totes les vermelles i les posem a la seva zona.
 • Gir cap a la segona part: Perfecte, ho fa tal i com ho ha fet als entrenaments, guai!
 • Segona part: tot correcte, totes les vermelles cap a la botiga
 • Arribada a la meta: com esperàvem, al ser l’última vermella, el robot es descontrola i es va contra la barrera… STOP!

No passa res, hem parat a temps, 66 segons… son 10 més que les primeres, sense arribar a la meta, però potser encara poder arreglar-ho… Anem a per la segona ronda!

Arriba el moment d’anar a fer ajustaments, que fem? Pugem? Ens quedem?

Decidim pujar per provar, potser podrem modificar alguna cosa… o no? Bueno, si no ho veiem clar, fem un FRIV jeje

 

Segona ronda: l’última no es vermella!!! bé!

 • Primera part: bé.
 • Gir cap a la segona part: super bé.
 • Segona part: super super bé.
 • Arribada a la meta: super mega hiper bé!!!! 110 punts i 70 segons, toma yaaaaaa!!

L’auditori ens aplaudeix (encara que creiem que son els pares que fan molt soroll!), però ens agrada molt veure que hem arribar bé i sense tocar la barrera!

Al tornar al seient veiem que ens ha vingut a veure la Madre Ana de la nostre escola, que bé! ha pogut venir a veure’ns i es quedarà a veure l’ultima ronda.

De moment els marcadors estan així:

Bé, ara ja estem on volíem, fer tot el circuit complet, sense errors i arribant a la meta sense tocar la barrera, però, les primeres han fet molt bon temps i els altres 2 equips que van darrera nostre venen de la mateixa escola que les primeres, pel que el sistema i robot el el mateix i tot i que han fallat, a les anteriors rondes, si ara ho arreglen ens passen per davant i ens quedem a quarta posició!!!

Hem de fer el que sigui per guanyar temps… motores a toda máquina!!

Dit i fet, obrim el programa, i totes les velocitats de 25 a 75, toma! Ho posem al tauler, comença la prova i… desastre! tan ràpid es torna boig. Canviem de nou, pugem, baixem… ara molt, ara massa poc… aaiiiix que tenim poc temps!

«Va noies, que us estan esperant abaix!!!» Queeeeee!?! No pot ser!! Acabem de fer un canvi de velocitat i no ho hem provat!! doncs vinga, que sigui el que hagi de ser!

 

Tercera ronda:

La situació es difícil, si un dels altres equips de Les Planes remunten, ens anem a quarta posició!

Ens toca sortir les quartes, davant nostre els Lobos, els Perfects i les Nyerres, ai que faran!!

 • Equip Lobos: Fan tot el circuit però detecten les grogues com les vermelles, total que un desastre, només 80 punts.
 • Equip Perfects: Sorpresa! A la primera ronda havien fet 15 punts, i a la segona 0… quina probabilitat hi havia que fessin 110 punts en 49 segons?!?!?! Pues toma!
 • Equip Nyerres: Que està passant? el mon al revés!!! Resulta que ara les que detecten grogues com vermelles son elles, així que només 95 punts i ho pitjor, que els Perfects han superat els seus 55 segons… passen a primera posició!!

Es el moment de veure el resultat del nostre ajustament, som-hi!

Pugem al escenari, calibrem el robot (altra cosa no, però metòdiques si que ho som!), i comencem…

Els pares s’aixequen, estan expectants, ens juguem la segona o tercera plaça (o potser la primera, però tenim molt clar si haurem baixat tant de temps!). Escoltem crits d’ànim, ens xiulen, aplaudeixen… aiii quins nervis! No sabem que fer amb les mans, no ens queden ungles ja!!! Va, dona-li Carla!

Comença a rodar el robot, i tant nosaltres com el públic veuen com ha canviat la velocitat (el comentarista ja no diu allò de lents però segurs, ja!) i escoltem com tothom crida encara més: ànims! ara si que va ràpid! molt bé noies!!!

El robot es belluga moltíssim quan fa el sigue-línia, per això ho fèiem tan poc a poc, però tot i així detecta totes les vermelles i no mou cap altre!!! Acaba la primera part, escoltem als pares animant-nos, ho ha fet molt molt ràpid, anem super bé, girem cap a la segona part i comença a detectar les fruites, però ens adonem que aquí no va ràpid, va igual que sempre… oh no! només hem modificat la velocitat a la primera part del programa, ens hem oblidat de la segona… està bé, que continuï, arribi al final, entri bé i veurem quant de temps hem guanyat.

Passa per la primera, la segona, tercera, quarta fruita, la quinta… es vermella? NO!! BÉ!!! això pinta bé, comença a girar, es prepara per entrar ala meta i… SIIIII!!! Entra!!!

L’auditori comença a aplaudir, tothom te les mans enlaire felicitant-nos per la ronda, els pares ens miren, tots esperem que diguin quin temps hem fet… i…. 57 segons!!!! Oooole!!! Hem guanyat 13 segons, i això ens posa a la TERCERA POSICIÓ!!!!!

Contentes pel resultat, amb l’objectiu de fer la màxima puntuació aconseguit (tot i que no era el mètode de puntuar d’avui) i amb la satisfacció d’haver pogut fer modificacions al programa per guanyar 13 segons… una ronda més i podríem haver fet meravelles!!! Que bones som 🙂

Doncs bé, així ha estat més o menys com hem viscut la nostre experiència, molt satisfetes per la feina que hem fet, pel que hem après als entrenaments i sobretot en aquest primer campionat (mai t’has de conformar amb un bon resultat, sempre has d’anar a donar el màxim!) i amb ganes de tornar l’any vinent… que s’obrin ja les inscripcions!

 

Us deixem un vídeo on veureu com ens ho hem passat avui… gràcies per seguir-nos!

 

Fins al proper projecte!

Maria y Carla

 

WRO 2018 – Dia de la Competició

Un pensamiento en “WRO 2018 – Dia de la Competició

 • 21 septiembre, 2018 a las 9:18 pm
  Enlace permanente

  Com m’agrada llegir-vos, m’emocioneu sembla que estigui allà mateix. Ja teniu una fan més!

  Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *